Hulp voor de huisarts

Start | Omhoog | Bereikbaarheid | Praktijkfoto's | Mijn mening

 

 

 

 

Bloedanalyses laten toe om gericht oorzaken van allerlei ziektebeelden op te sporen. Bloedafnames gebeuren liefst nuchter.

     

 

Wanneer auscultatie (luisteren met de stethoscoop) niet voldoende is om oorzaken van hartproblemen te herkennen, biedt het elektrocardiogram dikwijls heel wat meer informatie om de oorzaken van hartkwalen te helpen vinden.

     

 

Volledig computergestuurd (spirometrie) meet de huisarts de longfunctie. Bij allerlei longaandoeningen kunnen aldus de juiste medicijnen in aangepaste dosis worden voorgeschreven.

 

     

 

Via RX-foto's kunnen we in vele gevallen ziektebeelden bevestigen of volgen. Dit onderzoek gebeurt op verwijzing van de huisarts naar een radioloog.

     

 

Vanaf 12 weken kan de huisarts met een klein toestelletje (dopller) van op de buik samen met de aanstaande mama luisteren naar de harttonen van het kindje. Hetzelfde onderzoek kan opstoppingen in oppervlakkige bloedvaten van  volwassenen detecteren.

     

 

Zoals RX-foto's zullen echo-foto's een vermoeden van een bepaald ziektebeeld of zelfs een zwangerschap kunnen helpen bevestigen. In tegenstelling tot RX worden via dit onderzoek geen schadelijke stralen door het lichaam gestuurd. Ook dit onderzoek gebeurt met een verwijzing van de huisarts.

     

 

Nog gesofisticeerder is de CT-scan waarbij het binnenste van de mens in schijfjes wordt bekeken. Dit onderzoek kan alleen maar op voorschrift van de arts.

     

 

Het fijnste maar ook het allerduurste onderzoek die we ter beschikking hebben is het MRI-onderzoek. Dit laat toe driedimensionale beelden te maken van het menselijk lichaam.

     

 


                                           Start • Omhoog • Bereikbaarheid • Praktijkfoto's • Mijn mening                                               

 Geregeld worden nieuwigheden in deze site ingelast. Een kleine zoektocht levert zeker een schat aan informatie op!